DIGITALISERINGSVÆRKSTED i STORM20

STORM20's digitaliseringsværksted rummer mange muligheder for dig, der vil digitalisere dine egne fotos og film mv.

Du kender det sikkert: kasser med gamle dias, fotomapper fra 1970´erne, et kassettebånd hvor mormor fortæller eller din dengang 5-årige søn synger "Lille Peter Edderkop". Hvordan får man bevaret familiens billeder, lyd og minder for fremtiden? Det kan vi hjælpe med i Digitaliseringsværkstedet. Læs mere om hvorledes du får oplæring og booker tider herunder. 

 

FAKTA OM DIGITALISERINGSVÆRKSTEDET

Digitaliseringsværkstedet giver borgere og foreninger mulighed for at digitalisere samlinger af faste og levende billeder, papir arkivalier samt lyd. Værkstedet drives af frivillige som dels kan oplære borgeren i brugen af MEDIE-STATIONERNE, og dels kan tilbyde gode betragtninger og råd vedrørende håndtering af private samlinger. Værkstedet er åbent hver torsdag, og benyttelse vil kræve, at man booker en tid. 

I Digitaliseringsværkstedet kan du bruge vores mediestationer til at digitalisere

FOTO: negativer, positiver, glasplader, papir, arkivmateriale som billeder, breve o.lign max mål A4. 
FILM: 8 mm film, normal 8 film og 16 mm film. 
VIDEO: Pt. kun VHS bånd (vi overvejer at udvide med andre formater som miniDV, DVCAM, HI8). 
LYD: kassettebånd og spolebånd. 

OBS: Materiale, som du ikke selv har rettighederne til må IKKE digitaliseres i værkstedet, f.eks. musik eller spillefilm. 

Du kan bruge mediestationerne, så snart du har læst vejledningen og fået en oplæring i udstyret af en værkstedets frivillige superbrugere. På den måde sikrer vi, at værkstedet bliver til glæde for flest mulige og ikke mindst for vores fælles kulturarv. 

Find vejledningerne nederst på denne side. 

SÅDAN KOMMER DU I GANG

Før du kan komme i gang med at digitalisere din samling skal du melde dig til en oplæring. Grundet overvældende interesse er oplæringerne for Video, Film og Lyd overtegnet. Men fortvivl ikke, vi vender tilbage i januar 2019 med nyt. 

EKSTRAORDINÆR OPLÆRINGSGANG for FOTO d. 8. november fra 10-12 kan tilmeldes på billetto HER. OBS: Pt. venteliste. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og vær sikker på at få nyheder om Digitaliseringsværkstedet i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet HER

BLIV FRIVILLIG!

Værkstedet drives af frivillige Superbrugere. Uden deres engagement intet værksted! Man behøver ikke særlige evner indenfor IT eller teknik for at hjælpe i værkstedet. Når man starter bliver man lært op af Superbrugerne, så man også selv bliver Superbruger. De primære opgaver er at passe værkstedet om torsdagen og deltage i udviklingen og vedligehold af maskinparken. 

Som superbruger får du udvidet adgang til værkstedet andre dage end torsdage. Og du får gratis kaffe i caféen.

LIGGER DU INDE MED UDSTYR, SOM DU VIL DONERE? 

Vi tager imod gammelt udstyr til fx afspilning af videobånd, spolebånd, kassettebånd eller andet AV-udstyr. Vi kan ikke tilbyde dig noget for det, men hvis det passer ind i værkstedet, så vil det komme en masse personer til gavn.

KONTAKT OG ÅBNINGSTIDER

DIGITALISERINGSVÆRKSTEDET er åbent torsdage kl.10-19.30 i lige uger og kl. 10-15.30 i ulige uger. 

Spørgsmål vedrørende Digitaliseringsværkstedet kan rettes til: 

Mail: digitaliseringsvaerksted@gmail.com

Telefon: 40 25 92 48 inden for Digitaliseringsværkstedets åbningstider (torsdage kl.10-19.30 i lige uger og kl. 10-15.30 i ulige uger).