"I er heldige kartofler"

Hvordan opleves København for aller første gang? Få her en forsmag på citater fra nye Københavnere i vores kommende udstilling.

Gennem 1,5 år har Københavns Museum og STORM20 afholdt interviews og workshops, hvor nytilkomne og ældre indvandrere har fortalt om deres første møde med København. 

Ferniseringen af udstillingen foregår fredag d. 28. september fra 15.00-17.00.

PROGRAM
15.00: Museumsinspektør på Københavns Museum Jakob Parby introducerer 
15.10: Tale fra forfatter og workshop-facilitator Michael Valeur
15.20. Tale fra workshop-deltager Pirita Taskinen.
Herefter kan man tegne sit København i vores makerspace. 

Udstillingen viser en række tegninger og citater fra unge og ældre københavnere. Nogle har været her i seks måneder, andre i 30 år. Alle kan de dog huske deres første møde med byen og med dens indbyggere. Og der kan være ting i dag, som de stadig undrer sig over. 

Herunder følger et udvalg af citaterne: 

 

”Lige da jeg kom til Danmark sad jeg altid inde ved Storkespringvandet. Jeg sad der i flere timer, også selvom det var koldt. Jeg kom fra krig og jeg savnede sådan, at der var liv og mennesker, og at man ikke var bundet til ét sted. Her kunne man gå rundt alle vegne, og ved storkespringvandet var der liv. Der fandt jeg ro og der kunne jeg ånde. ”

                                          Mand, 54, Pakistan

 

”You meet a Dane that you know on the metro and they won’t talk to you. They’re deliberately looking away. Everybody does it and I love it! I LOVE it! No awkward talking! It’s great.”                                                                                                                                                                                Mand, 24, Tyskland

 

”Det er fantastisk, at så mange kvinder har magt her. Et samfund er ligesom en flyvemaskine. Èn vinge er mand og én er kvinde. Så hvis de er på samme højde kan samfundet godt flyve videre. En dronning har måske ikke så meget magt i staten, men hun er højeste person i hele Danmark. Så kan man godt sige at kvinder har førsteplads i Danmark. Og det giver mig håb for at gå videre med uddannelse og ambitioner. ”

       Pige, 14, Afghanistan.
 

 

Udstillingen kan ses i STORM20 fra d. 28. september og oktober ud.