Makerspace i STORM20

Øhh... Hvad er et historisk makerspace?

 

Et makerspace er et kreativt rum, en slags offentligt hobby-værksted, hvor du kan arbejde med forskellige former for maskiner og værktøj. STORM20's makerspace er særligt, da du her kan arbejde med Københavns historie, steder og billeder som inspiration. Vi arbejder tæt sammen med Københavns Museum, Thorvaldsens Museum, Københavns Stadsarkiv og Nikolaj Kunsthal om at gøre deres genstande, fotos og samlinger endnu mere tilgængelige. Hos os kan man fordybe sig kreativt og derved lære om byens historie på en ny måde. 

 

Åbent værksted 

I STORM20 har vi hver tirsdag fra 15-19 et bemandet åbent værksted, hvor der er forskellige aktiviteter, og hvor man også kan arbejde med egne projekter. Her står alle maskiner til rådighed - vi oplærer dig i, hvordan du bruger dem. 

Ofte har vi forskellige temaer og nye, små produkter, som du kan lave på 30-60 minutter. Alle aktiviteter er udviklet med inpiration i Københavns historie, så når du laver ting i STORM20 får du en lille del af historien med hjem. 

Når der ikke er åbent værksted er man velkommen til at bruge alle andre faciliteter end vores maskiner. Har du brug for værktøj eller bordplads til dine kreative projekter, kan du gratis benytte vores makerspace. 

Der er mange ting i vores hverdag, som ikke behøver at blive smidt ud, men som kan få et nyt liv og måske en ny funtion. På Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Thorvaldsens Museum og i Nikolaj Kunsthal har vi hvert år mange materialer til overs, fx når en særudstilling tages ned. Nogle af disse ting kan sikkert bruges af andre, i stedet for blot at blive kasseret og smidt væk.

Mange aktiviteter i vores makerspace vil være være gratis, men der kan være betaling for brug af nye materialer og deltagelse i  visse workshops.

I menuen til højre kan du læse mere om vores maskiner. Adgang til makerspacet er gratis. 

 

Historisk håndarbejde

I STORM20 kan du også arbejde med mere traditionelt håndarbejde som strik, hækling og broderi. Hver anden torsdag eftermiddag åbner vi caféen "Kaffe, Garn & Tråd", hvor vi arbejder med forskellige historiske temaer. Lav et historisk foto om til broderimønster, strik og broder produkter med smukke mønstre fra Thorvaldsens Museum eller strik vanter magen til nogle fra 1600-tallet. Vi har også af og til særlige workshops, som kræver billetkøb. 

Kaffe, Garn & Tråd er gratis at deltage i. Kits og enkelte materialer kan tilkøbes, men man er også velkommen til at medbringe egne projekter og materialer. Læs mere under vores kalender eller meld dig ind i vores facebook-gruppe for opateringer ved at klikke HER.  

 

Digitaliser dine gamle fotos og film

STORM20 har for nyligt åbnet et frivilligdrevet digitaliseringsværksted, hvor man kan lære at konvertere sine fotos, film, videoer og lydbånd til digitale filer. Læs mere om Digitaliseringsværkstedet HER. 

 

Mere end et makerspace

I STORM20 er alle velkomne, og der er altid god stemning! Vi har en hyggelig café med rimelige priser, hvor man kan få kaffe og kage og vi har plads og stik til at man kan sidde med sin computer og arbejde. Vi har skiftende udstillinger i caféen, der fortæller om Københavns historie, kvarterer eller særtegn på den ene eller anden måde. 

Hvis man er på besøg i København eller bare savner ny inspiration hjælper vi gerne med anbefalinger til oplevelser i kulturkvarteret. 

STORM20 har også en lille butik med gammeldags legetøj, kort, maker-produkter m.m. 

 

STORM20's åbningstider er: 

Mandag: lukket

Tirsdag: 10-20

Onsdag: 10-20

Torsdag: 10-20

Fredag: Lukket

Lørdag-Søndag: 10-16

 

Vi glæder os til at tage imod jer! 

 

Menu