Overspilning af lydbånd

I STORM20´s digitaliseringsværksted kan du overspille dine gamle lydbånd. Vi har en særlig maskine, der kan bruges til formålet.

Det er gratis for dig at komme i STORM20 og overspille gamle lydbånd. Det eneste det kræver er, at du bestiller tid til en oplæring, og er indstillet på selv at arbejde med opgaven. Der er frivillige superbrugere som er klar til at hjælpe dig. Inden du går i gang, skal du deltage i oplæring hos én af digitaliseringsværkstedets superbrugere.

Disse lydbånd kan du overspille
Kassettebånd
Spolebånd

Så lang tid skal du beregne
Det er ikke sikkert, at du på én aftale vil kunne nå at scanne alt dét, du gerne vil. Processen tager tid og du skal regne med at kunne nå et bånd med ca. 30 minutters lyd i løbet af en time.

Inden du kommer
Sørg for at dit bånd er i god stand uden ’salat’, og tjek at kassetten er ren og ubeskadiget. 

Sådan gør du
Skriv dig op til oplæring via dette Google-dokument. Du vil blive kontaktet af én af superbrugerne, når der er en tid. 

Når du kommer i STORM20 og er oplært, skal du selv overspille dine lydbånd. Men der er en frivillig superbruger, som sidder klar til at hjælpe dig. 

Der er en mixerfunktion på dén maskine, du skal benytte. Det betyder, at du har mulighed for at lave en prøve og justere lidt på lyden, inden du laver den endelige overspilning.

Sådan får du materialet med hjem
Hvis du medbringer en ekstern harddisk eller en USB-nøgle kan du kopiere dine lydfiler over på den. Du kan også købe en USB-nøgle i cafeen. 

Desuden er der gratis filtjenester, som f.eks. https://dk.filemail.com/, hvor du kan uploade dine filer, og få sendt linket til din egen mailkonto. 

NB: Husk, at du ikke må overspille eller digitalisere materiale, som du ikke har ophavsret til, eller hvor ophavsretsindehaveren ikke har givet tilladelse.