Overspilning af smalfilm

I STORM20´s digitaliseringsværksted kan du overspille dine gamle smalfilm, sådan at du kan se dem på din computer og dele dem med andre.

Det er gratis for dig at komme i STORM20 og overspille dine gamle smalfilm. Det eneste det kræver er, at du bestiller tid, og er indstillet på selv at arbejde med opgaven. Der er frivillige superbrugere som er klar til at hjælpe dig. Inden du går i gang, skal du deltage i oplæring hos én af digitaliseringsværkstedets superbrugere.

Disse filmformater kan du overspille
8 mm film
16 mm film

Er du i tvivl om, hvilke formater, dine film har, så er du velkommen til at komme forbi med dem i værkstedets åbningstid.

Så lang tid skal du beregne
Det er ikke sikkert, at du på én aftale vil kunne nå at overspille alt dét, du gerne vil. Processen tager tid og du skal regne med at kunne nå ca. 20-minutter film i løbet af en time.

Inden du kommer
Sørg for at have kigget dine film igennem, så du er sikker på, at de kan bruges i maskinerne. Filmene må ikke være ’klistret sammen’, men skal løbe let fra spolen. Der må ikke være snavs eller støv, så børst gerne forsigtigt med en blød børste.

Sådan gør du
Skriv dig op til oplæring via dette Google-dokument. Du vil blive kontaktet af én af superbrugerne, når der er en tid.
Når du kommer i STORM20 og er oplært, skal du selv overspille. Men der er en frivillig superbruger, som sidder klar til at hjælpe dig. 

Sådan får du materialet med hjem
Hvis du medbringer en ekstern harddisk eller en USB-nøgle kan du kopiere den digitaliserede film over på den. Du kan også købe en USB-nøgle i cafeen. Hvis din film er lang, vil det være bedst at medbringe en ekstern harddisk, fordi du ikke kan være sikker på, at en USB har plads nok.

Desuden er der gratis filtjenester, som f.eks. https://dk.filemail.com, hvor du kan uploade billederne, og få sendt linket til din egen mailkonto. [JC5] [JC6] 

NB: Husk, at du ikke må overspille eller digitalisere materiale, som du ikke har ophavsret til, eller hvor ophavsretsindehaveren ikke har givet tilladelse.