STORM20 - baggrund og idé

STORM20 er en del af projektet "Historie og Kunst i gadeplan" som er støttet med 4,7 millioner fra Nordea-fonden.

Det er Historie & Kunst, dvs Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal som står bag projektet. Centralt for aktiviteterne står ønsket om, at borgere kan ”lære ved at skabe” med udgangspunkt i historie og kunst samt ønsket om at bidrage til øget bæredygtighed.

Et af de værkstedskoncepter der etableres, vil derfor gøre brug af materialer, der er blevet tilovers efter fx  særudstillinger, men borgere vil også kunne medbringe egne genstande, fx med relation til deres egen personlige fortælling om København. Med genbrugsmaterialer, digitale ressourcer m.m. kan brugerne upcycle det gamle til nye brugsgenstande eller dekorative objekter såsom skulpturer, lamper, lysestager, t-shirts osv.  Byens gæster får også mulighed for at være med - STORM20 skal være et sted hvor alle kan bruge historie og kunst på nye, kreative måder.  Det gælder også dem, som ikke normalt kommer på fx museer og arkiver. Det skal være sjovt og inspirerende - ikke mindst i fællesskab med andre.

Nogle af de første spor, som bliver etableret, er et digitaliseringsværksted og et erindringsværksted. I digitaliseringsværkstedet vil borgere kunne digitalisere deres egne historiske materialer i samarbejde med Københavns Stadsarkiv. Erindringsværkstedet skal have hjemsted i STORM20 - men også andre steder i byen, eksempelvis på plejehjem eller i skoler og foreninger.

Projektet, som STORM20 er en del af, løber over 2 år.