Udstilling af Historiske Smykker XXL

Vinder af STORM20-prisen Pirita Taskinen udstiller i STORM20

Pirita Taskinen er fotograf, genbrugskunstner og områdeansvarlig for smykker i Nationalmuseets butik. I marts vandt hun STORM20-prisen på Historiske Dage i Øksnehallen for sine Historiske Smykker XXL. Smykkerne er tro kæmpe-kopier af mange hundrede år gamle smykker, som Pirita genskaber ud af genbrugsmaterialer. 

I sin projektbeskrivelse skriver Pirita: "I syv år havde jeg nærstuderet de fine, små smykker igennem en lup eller igennem en fotolinse I min rolle som ansvarlig for historiske smykker I Nationalmuseets museumsbutik. På et tidspunkt fik jeg lyst til at zoome helt ind på smykkerne og undersøge, hvad der skete, hvis smykkerne fik lov til at vokse i størrelse fra 3 cm til 45 cm i diameter. Ikke fordi det var fornuftigt eller økonomisk rentabelt, men fordi jeg havde lyst til at lege og undersøge effekten på ændringerne af dimensionen."

Du kan selv opleve, hvordan smykkerne kommer til deres ret i store størrelser i STORM20's café fra nu og i hele juni måned. 

D. 12. juni afholder Pirita en workshop i STORM20, hvor hun fortæller om sine smykker, og hvor du selv kan lave et smykke XXL. Læs mere om workshoppen her.